Dubai utatás, Dubai nászútAraamu Travel Utazási Iroda - Mauritius, Maldív-szigetek, Kuba, Dél-Afrika utazás
http://www.araamutravel.hu 

Szállodák Dubaiban
Deluxe
+
+
 


Dubairól

Általános leírás
Az Arab-félszigeten, a Perzsa (Arab)-öböl partján elterülő ország túlnyomó részét kietlen síkságok alkotják. Keleten a Hadzsar-hegység vádikkal tagolt vonulatai húzódnak, itt emelkedik az ország legmagasabb csúcsa. Partját keskeny síkság, szigetek, korall- és homokzátonyok kísérik. A 19. századtól Szerződéses Omán néven brit protektorátus alatt álló területen 1971-ben jött létre a hét emírségből álló állam (Dubai, Abu Dhabi, Sharjah, Ajman, Umm Al Qaiwain, Fujairah és Ras Al Khaimah). A két leggazdagabb, legnagyobb népességű és területű sejkség Abu Dhabi és Dubai. Fő bevételi forrásuk a tenger alatti területekre kiterjedő kőolaj- és földgázbányászat. A szénhidrogén exportjából származó bevételeket az alapvető infrastruktúra létrehozására és korszerű iparágak (kőolaj-finomítás, alumíniumkohászat, műtrágyagyártás) megteremtésére használták fel. Dubai korszerű kikötője az aranykereskedelem központja is. A mezőgazdasági termelés (búza, dohány, zöldség) az oázisokra, illetve az öntözött területekre korlátozódik. A halászat napjainkban is fontos tevékenység.

Valami igazán különleges helyszínt szeretne nászút gyanánt választani, és nem éri be az európai úticélok kínálta lehetőségekkel? A hazaitól jelentősen eltérő kultúra, a mesébe illő tájak és a luxus szerelmeseinek a Dubai utazás és Dubai nászút a lehető legjobb választásnak bizonyul. Nem véletlen örvend az Arab Emirátusok gyöngyszeme akkora népszerűségnek, ugyanis 700 kilométer hosszú tengerpartjával, az aranyszínű homokkal és a környező hegyekkel, valamint síkssággal egészen egyedi természeti látványt nyújt. Nyilvánvaló azonban, hogy nem csak emiatt olyan kedvelt a Dubai utazás és a Dubai nászút a távoli tájakat felkeresők körében. A luxus nem csak a szálláshelyek kapcsán jelenik meg, hanem a fellegekbe nyúló bevásárlóközpontok és egyéb épületek révén is. A pénzügyi világ és az ingatlanbiznisz paradicsoma korlátlan lehetőségeket nyújt akár üzleti téren, akár szabadidőnket töltve. Az „ellentétek országa”, és Dubai az Arab-félszigeten garantáltan azt a fajta szórakozási lehetőséget kínálja majd Önnek, amelyet egy életen át emlékei között őriz majd. Dubai utazás és Dubai nászút iránt érdeklődve érdemes az internet kínálta kényelmet, és weboldalunk előnyeit kihasználnia, ha utazásszervezésről, szállásfoglalásról, tájékozódásról van szó! A terület kínálta programok, a sportolási lehetőségek, és a különleges látnivalók mellett azért is érdemes e régiót választania, mert megismerkedhet egy olyan kultúrával is, amely gyökereiben tér el az Európában tapasztaltaktól. Az élmény és a különlegesség keltette izgalom garantáltak!

Főváros
Abu Dhabi
Népesség
Kb. 4,32 millió fő
Alapterület
77.700 km2
Lakosság
arab 42%, délkelet-ázsiai (pakisztáni, indiai és bangladesi) 45%, perzsa 2%, afrikai 1%, egyéb 10%

Hivatalos nyelv
Arab (hivatalos), angol, perzsa, hindi, urdu


Vallás
muzulmán 96% (szunnita 80%, síita 16%), keresztény 3%, egyéb 1%


Időeltolódás
Közép-Európa időszámításához viszonyítva télen +3 óra, nyáron +2 óra az eltérés


Fizetőeszközök
Dirham (AED). 1 dirham = kb. 61,- HUF A nemzetközi bankkártyákat elfogadják, de a használat során felmerülő bankköltséget a kártyatulajdonosnak kell fedeznie (kivéve, ha szállodákban használják). Eurocardot és más bankkártyákat ill. hitelkártyákat is elfogadó automaták bankokban, bevásárlóközpontokban és egyes szállodákban találhatók. Számos hotel érkezéskor (check-in) hitelkártyát, illetve ennek hiányában kauciót kér az esetleges extra kiadások fedezésére.


Beutazási feltételek
Magyar állampolgár a visszautazástól számítva legalább 6 hónapig érvényes útlevél birtokában léphet be az Egyesült Arab Emirátusokba.


Egészségügy
Nincs kötelező védőoltás, de javasoljuk, hogy védje magát diftéria, tetanusz, gyermekbénulás, tífusz és Hepatitis A és B ellen, valamint vegye fel a kapcsolatot ez ügyben háziorvosával vagy a Nemzetközi Oltóállomással. Fülfájás előfordulhat a gyakori merülésektől, búvárkodástól, ezért javasoljuk, hogy fül- és orrcseppet és gyulladáscsökkentőt vigyen magával. Kérjük, a hazautazás napján már ne búvárkodjon.
Úti patika ajánlott: a rendszeresen szedett gyógyszerek mellett tegyen csomagjába olyan gyógyszereket is, melyek utazás során gyakran elofőrduló betegségek (hasmenés, láz, stb.) ellen védenek. Az orvosi és kórházi ellátás költségeit a helyszínen kell fizetni. Kérjük, hogy palackozott vizet fogyasszon és fogmosáshoz is ezt használja.
Javasolt a baleset-, betegség- és poggyászbiztosítást, mert a betegellátás és a betegszállítás költségei nagyon magasak.


Időjárás

A tél meleg és nagyrészt száraz. Csak ritkán esik, de ilyenkor rövid ideig tartó felhőszakadás a jellemző.


Elektromos hálózat
220 Volt / 50 Herz, váltóáram, 3 pólusú aljzat. Adapter többnyire a szállodákban is kapható, de javasoljuk, hogy inkább vigyen magával.


Telefon
Magyarország hívószáma Dubaiban: 00 36 vagy +36 Dubai hívószáma Magyarországról: 00 971 vagy +971


Öltözködés
Légkondicionált helyiségek miatt vigyen magával melegebb ruhadarabot is. Kirándulásokon kényelmes ruhát, strapabíró, lapos talpú cipőt ajánlunk. Ne feledje, hogy az ország iszlám vallású, így a szállodán kívül kerülni kell a hivalkodó öltözetet (pl. short vagy rövid ruha, valamint mély kivágású blúzok).


Közlekedés
A taxi a kedvelt közlekedési eszköz. Számos helyen lehet bérelni személygépkocsit. A járművek bérlésének feltétele az érvényes nemzetközi jogosítvány felmutatása + külön szem- és látásvizsgálatra is szükség van (felár ellenében). Amennyiben kismotort vagy autót kíván bérelni, feltétlenül kössön teljes körű casco biztosítást. A megengedett alkoholhatár 0,0%.


Étel - ital
Az arab konyha a világ egyik meghatározó kulináris élvezete. Benne a különféle arab konyhák kavalkádjával találkozhatunk: libanonival, marokkóival, egyiptomival, igen elterjedtek a perzsa, indiai, távol-keleti konyhák is. A nemzeti vagy nemzetközi konyha megtalálható a kisebb éttermekben, az utcai sütödékben és a legelegánsabb szállodák híres speciális éttermeiben is. Vallási okokból tilos az araboknak alkoholt fogyasztani. Ennek ellenére a Dubaiban található bárokban, éttermekben, szállodákban lehet alkoholos italokat kapni. Mint minden arab országban, itt is nagyon drága az alkohol.


Borravaló
A szállodákban és éttermekben rendszerint 10% szerviz díjat számolnak fel, de a szolgáltatások után elvárják a borravalót.


Hasznos tanácsok
Javasolt a palackos víz fogyasztása! Erős napsugárzás bármikor előfordulhat, ezért feltétlenül vigyen magával napszemüveget, magas faktorszámú naptejet. Az érkezés utáni első napokban különösen ügyeljen a bőrére, ne maradjon hosszú ideig a napon. Az is nagyon fontos, hogy folyamatosan megfelelő mennyiségű folyadékot vegyen magához.
A turisztikai régiók folyamatos fejlesztés alatt állnak, ezért a szállodák környékén előfordulhatnak építkezések.
Nyilvános épületekben, katonai, és rendőrségi területek közelében, repülőtereken tilos felvételeket készíteni. A mecseteket csak kívülről szabad fényképezni, oda belépni tilos. Kérjük, ne fotózzon arab nőt! Ha helyi férfit, vagy gyereket szeretne fényképezni, mindenképpen javasoljuk, hogy kérje az érintett személy beleegyezését.


Diplomáciai képviselet (Dubai)
Al Khazna Tower (a Najda Street-en levo Nissan Autószalon melletti épület) Abu Dhabi POB 44450 Telefon: (971) (2) 676-61-90 Ügyelet: (971) 50-8117-835 Fax: : (971) (2) 6766-215 Rendkívüli és meghatalmazott nagykövet: Dvorzsánszki Zsigmond E-mail: hungexad@emirates.net.ae


Diplomáciai képviselet (Magyarországon)

 
© 2009 Araamu Travel Utazási Iroda
telefon: (06-1) 237-0904 | fax: (06-1) 237-0905 | skype: araamutravel | engedély szám: U-000965
Dubai utazás | Hotelek Dubaiban | Szállodák Dubaiban | Dubai nászút | Dubai szállások